• Wpisów: 42
  • Średnio co: 50 dni
  • Ostatni wpis: 5 lat temu, 19:17
  • Licznik odwiedzin: 13 070 / 2192 dni
 
kuchennadama
 
Ostatnio na obiad zrobiłam zapiekaną białą kiełbasę. Najbardziej z tego wszystkiego smakowały mi ziemniaczki z cebulką.
*Składniki*:
- kilka białych kiełbasek
- 3 duże cebule
- 3 ząbki czosnku
- pół kostki margaryny
- przyprawy: pieprz, Vegeta, bazylia, majeranek

Margarynę rozkładamy w naczyniu żaroodpornym i układamy na niej połowę usmażoną do miękkości cebulkę. Następnie układamy kiełbaski i wkładamy między nie pokrojony czosnek. Na wierzch dajemy resztę cebulki i posypujemy przyprawami. Kiełbaskę nakłuwamy, aby wyciekł z niej tłuszcz. Pieczemy w 180 stopniach dopóki się nie zarumieni. Cebulka może się przypalać, więc można od czasu do czasu ją zamieszać. Nadaje się do obiadu jak i sama na kolacje.

DSC_0411.JPG


DSC_0414.JPG


DSC_0416.JPG


DSC_0419.JPG


DSC_0421.JPG


DSC_0423.JPG

Nie możesz dodać komentarza.